Dagondersteuning Eigen Thuis

Dagondersteuning


Voor wie overdag nood heeft aan ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, voor wie in gezelschap  een aantal huislijke taken wil uitvoeren, wie graag deelneemt aan activiteiten of uitstappen.


Praktisch:
- Volle dagen of halve dagen zijn mogelijk, ook meerdere dagen per week.
- Aankomen doe je tussen 8u00 en 10u00 of tussen 12u00 en 13u00.
- Vertrekken kan tussen 12u00 en 13u00 en tussen 16u00 en 17u30.
- Voor vervoer kan je beroep doen op onze Dienst Aangepast Vervoer.

Kostprijs:
Het bedrag dat je betaalt voor dagondersteuning is afhankelijk van je wijze van financiering (PVF, BOB, RTH, eigen middelen, ...). Heb je hier vragen over, neem dan contact op met onze sociale dienst via het algemene nummer (02/269.60.06) of via info@eigenthuis.be. Zij helpen je graag verder of zetten je op weg om haar het juiste budget te geraken.

 

Gezondheid en psychisch welbevinden
Op weekdagen tussen 9u00 en 16u00  staan assistenten klaar voor ondersteuning bij voeding/maaltijden, verzorging en toilet. De nodige hef- en tilprotocols worden opgemaakt
We maken samen je zorgplan op. Hier bekijken we samen wat je noden zijn op de verschillende levensdomeinen.0
De medewerker dagondersteuning volgt mee je gezondheid, verzorging en hygiëne op.
Je kan bij ons terecht voor advies rond hulpmiddelen.
Sociaal netwerk
Bij je de medewerker dagondersteuning kan je terecht om je te ondersteunen in het onderhouden van contacten met je familie en vrienden
Dagbesteding
In dagondersteuning kan je deelnemen of assistentie krijgen bij dagdagelijkse activiteiten.
Doe je graag aan bloemschikken, is tekenen voor jou een passie, luister je liever de hele dag naar muziek op je studio,...?
Bij onze dienst Tijdsbesteding en begeleiding kan je terecht voor ondersteuning bij individuele activiteiten. Daarnaast organiseren we op regelmatige basis ook gemeenschappelijke activiteiten, zowel intern als extern.
Zelfredzaamheid
De zelfredzaamheid van onze cliënten respecteren en stimuleren is één van de kernwaarden van Eigen Thuis.
Zingeving
Voor de uitbouw van de zorg vertrekken we vanuit de zelfregie van de gebruiker. Dit is een andere belangrijke kernwaarde van Eigen Thuis.
Wonen en leven
Hierbij hebben we aandacht voor het individu on het gemeenschappelijk aanbod.
Woonomgeving
Je vindt een plek in onze living. TV en internet zijn ter beschikking alsook een relaxzetel. In de rustruimte voorzien we een hoog/laag bed en omgevingsbediening (oproepsysteem en deur). Voor een veilige transfer worden hulpmiddelen gebruikt.
Elke dag voorzien onze medewerkers van de keuken twee verse maaltijden: het ontbijt en een warm middagmaal. Indien je een dieet volgt voorzien we een aangepaste dieetmaaltijd. Voor vervangvoeding zoals sondevoeding of bijvoedingen wordt je bijgestaan door je individuele begeleider.

 

home
woonvoorziening
aangepast vervoer
mobiele assistentie
giften
nieuws
vacatures - nieuws
activiteiten
contact
ontmoetingscentrum