Dienst Aangepast Vervoer

De Dienst Aangepast Vervoer (DAV) dienst van vzw Eigen Thuis biedt aangepast vervoer aan personen met beperkte mobiliteit die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De dienst wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en de provincie Vlaams Brabant en heeft een samenwerkingsverband met diverse gemeenten / steden uit de regio Halle-Vilvoorde. DAV Grimbergen is ook aangesloten bij het Overleg van Diensten voor Aangepast Vervoer (ODAV).

Voor wie?

Deze dienst van vzw Eigen Thuis vervoert inwoners van het arrondissement Halle-Vilvoorde met beperkte mobiliteit die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De dienst is 7 dagen op 7 beschikbaar, van 7u00 's morgens tot 24u00 's avonds.
Er is geen lidgeld vereist, geen doktersbewijs of geen inkomensbewijs. DAV vervoert je waarheen je wenst, zonder beperking in afstand of in reden van verplaatsing.
De Dienst Aangepast Vervoer beschikt over aangepaste voertuigen die je van deur tot deur vervoeren. De chauffeurs helpen je bij het in- en uitstappen en maken je rolstoel veilig vast in de bus. Zij helpen je ook bij het binnen- en buitengaan van een gebouw.

Praktisch

Een rit aanvragen doe je telefonisch op het nummer 02/270.94.36 of via mail op info@dav-grimbergen.net. Tijdens de week is er telefoonpermanentie tussen 9u en 12u en tussen 13u en 16u. Buiten deze uren kan je een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.
Ritten worden minimum 24 uur op voorhand Aangevraagd. Een rit voor de dag zelf nog kan enkel als er in het rittenschema nog ergens plaats is. Hoe sneller de aanvraag gebeurt, hoe groter de kans dat de rit ook effectief kan doorgaan. Aanvragen worden niet eerder dan een maand vooraf aanvaard. Vragen waaraan wij zelf niet tegemoet kunnen komen, verwijzen we door naar de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer.

Klanten betalen hun rit per persoon, ook wanneer meerdere personen tegelijkertijd vervoerd worden.  Voor één assistent of begeleider van de klant is het vervoer gratis.
Per rit betaal je 2 € startgeld per rit + 0,50 €/km voor rolstoelgebruikers en 0,66 €/km voor niet-rolstoelgebruikers tot de 25e km. Vanaf de 26e km komt daar 0,25 €/km bij.
Inwoners van gemeenten die een samenwerkingsovereenkomst sloten met DAV Grimbergen krijgen een korting van 0,10 € op de kilometerprijs.

Vragen over de dienst Aangepast Vervoer?

DAV - Mobiele Assistentie en Begeleiding
Grimbergsesteenweg 40 - 1850 Grimbergen
info@dav-grimbergen.net
02/270.94.36
www.eigenthuis.be

Deze dienst wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en de provincie Vlaams Brabant en heeft een samenwerkingsverband met diverse gemeenten / steden uit de regio Halle-Vilvoorde.

home
woonvoorziening
aangepast vervoer
mobiele assistentie
giften
nieuws
vacatures - nieuws
activiteiten
contact
ontmoetingscentrum