Wat bieden we

Kennismaking / Intake

Heb je zelf een zorgvraag of ken je iemand met een zorgvraag, maar weet je niet goed waar u terecht kan, neem gerust contact op met onze sociale dienst. Tijdens een kennismakingsgesprek proberen we samen met jou je volledige zorgvraag in kaart te brengen en bekijken samen of Eigen Thuis op één of andere manier een goed antwoord kan bieden op die vraag. Elke vraag kan gesteld worden!

Onze sociale dienst maakt je ook wegwijs in alle administratieve stappen die moeten of kunnen gezet worden teneinde bijvoorbeeld een budget te bekomen. En kunnen we niet onmiddelijk ingaan op je zorgvraag, bijvoorbeeld omdat er op dat moment geen open plaats is, dan maken wij afspraken met jou over hoe we verder in contact kunnen blijven.

Zorgvraag in kaart

Vanuit de visie dat globale zorgondersteuning staat voor zorg voor de totale persoon, in al zijn levensdomeinen, bekijken we graag met jou op welke domeinen je ondersteuning zou wensen: gezondheid en psychisch welbevinden, wonen en leven, zelfredzaamheid, dagbesteding, sociaal netwerk en/of zingeving.
Voor elke zorgvraag proberen we een antwoord te bieden binnen één van onze vier ondersteuningspakketten: intensieve woonondersteuning, dagondersteuning, logeren of mobiele assistentie en begeleiding (Mabe). Onze dienst aangepast vervoer (DAV) biedt antwoord op vragen rond mobiliteit. Indien dit niet het antwoord is op je zorgvraag, gaan we samen met jou op zoek naar wat wel een oplossing kan bieden of verwijzen we je door.

 

Bijstandorganisaties

Krijg je van het VAPH een persoonsvolgend budget (PVB), dan kan je kiezen om dat in te zetten als een cashbudget, een voucher (= een waardebon) of een combinatie van beide. Daarmee kan je je zorg en ondersteuning organiseren. Dit nieuwe systeem geeft je meer vrijheid en zelfstandigheid. Het geeft je ook een grote verantwoordelijkheid. Weet je niet goed hoe dat aan te pakken? Wil je niet alles zelf regelen? Ben je wat onzeker? Vraag dan hulp aan een bijstandsorganisatie: die maakt u wegwijs in het persoonsvolgend budget.

Absoluut vzw – Antwerpen
www.absoluutvzw.be

Alin vzw – Brussel
www.alin-vzw.be

MyAssist vzw – Leuven
www.myassist.be

Onafhankelijk Leven vzw – Sint-Amandsberg
www.onafhankelijkleven.be

ZOOM vzw – Brussel
www.zoomvzw.be

  •  

Aanstaande Evenementen

    Er zijn geen komende evenementen

 

 

Vind ons op Facebook