Aangepast vervoer

De Dienst Aangepast Vervoer (DAV) vervoert inwoners van het arrondissement Halle-Vilvoorde met ernstige moibiliteitsbeperkingen, die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of andere vervoersdiensten.
DAV is 7 dagen op 7 beschikbaar van 7u tot 24u en beschikt over aangepaste voertuigen die je van deur tot deur vervoeren.

Praktisch

Een rit kan je aanvragen telefonisch op het nummer 02/270.94.36 of via mail op info@dav-grimbergen.net.
Tijdens de week is er telefoonpermanentie tussen 9u en 12u en tussen 13u en 16u. Buiten deze uren kan je een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.

Ritten worden minimum 24 uur op voorhand aangevraagd. Hoe sneller de aanvraag gebeurt, hoe groter de kans dat de rit ook effectief kan doorgaan.

Niet-rolstoelgebruikers kunnen maximum 3 weken op voorhand vervoer aanvragen.

Niet rolstoelgebruikers vragen we om, indien mogelijk, lid te worden van de Mindermobielencentrale.

Vragen waaraan wij zelf niet tegemoet kunnen komen, verwijzen we door naar de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams Brabant.

Heb je nood aan ondersteuning op verplaatsing, vraag dan naar onze Mobiele Assistentie en Begeleiding (MaBe).

 

Kostprijs

Klanten betalen hun rit per persoon, ook wanneer meerdere personen tegelijkertijd vervoerd worden. Voor één assistent of begeleider van de klant is het vervoer gratis. Enkel de kilometers die de klant effectief in het voertuig doorbrengt worden aangerekend.

Een rolstoelgebruiker betaalt € 2,55 startgeld per rit, plus € 0,64 per km voor de eerste 50 km. Vanaf de 51e kilometer betaalt de rolstoelgebruiker € 1,80 per kilometer.

Een niet-rolstoelgebruiker betaalt € 2,55 startgeld per rit, plus € 0,95 per km voor de eerste 25 kilometer. Vanaf de 26e kilometer komt daar voor niet-rolstoelgebruikers  € 1.16 per km bij.

Rolstoelgebruikers van gemeenten die de dienst financieel niet ondersteunen betalen 0,54 euro voor de eerste 50 km en vanaf de 51 ste km betaalt hij 1.,70 euro/km + € 2,55 startgeld.

Een niet rolstoelgebruiker betaalt hier 0,95 euro/km  en vanaf de 26 km 1,16 euro/km+ € 2,55 startgeld.

Vragen over de dienst Aangepast Vervoer?
Met vragen kan je terecht op de dispatch van de dienst (02/270.94.36 of via info@dav-grimbergen.net).
Adres: Grimbergsesteenweg 40, 1850 Grimbergen

 

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) Grimbergen

De MinderMobielenCentrale is er voor jou als je problemen hebt om je te verplaatsen en je een beperkt inkomen hebt.

Senioren of personene metr een beperking die geen rolstoele gebruiken kunnen hier aankoloppen om boodschappen te doen, naar de dokter te gaan, op familieezoeke, naar een eventement te gaan…

Een vrijwillige chauffeur vervoert je met zijn eigen wagen naar d eplaats van bestemming.

Voor meer informatie: 02/263.04.44 – elke werkdag tussen 10u en 12u.

 

DAV staat steeds voor je klaar!

Reeds meer dan 15 jaar maak ik voor al mijn verplaatsingen gebruik van de Dienst Aangepast Vervoer. Vandaag wil ik alle medewerkers een dikke pluim geven voor de jarenlange samenwerking. Steeds opnieuw staan de chauffeurs klaar met de glimlach. Ze helpen mij bij het binnen- en buitengaan van het gebouw en nemen steeds de tijd om me veilig op mijn bestemming te brengen."

Katrien Poppe
De Streekkrant, december 2015

Aanstaande Evenementen

    Er zijn geen komende evenementen

 

 

Vind ons op Facebook