Aangepast vervoer

Aangepast vervoer

De Dienst Aangepast Vervoer (DAV) vervoert inwoners van het arrondissement Halle-Vilvoorde met ernstige moibiliteitsbeperkingen,
die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of andere vervoersdiensten.
DAV is 7 dagen op 7 beschikbaar van 7u tot 24u en beschikt over aangepaste voertuigen die je van deur tot deur vervoeren. 

NIEUWS - PRIJSVERLAGING vanaf 1 APRIL 2019

Omwille van de prijsverlagingen door de MAV naar € 0,50/km verlagen we ook onze prijs vanaf 1 april 2019 voor ritten voor rolstoelgebruikers tussen de 1 en 50 km naar € 0,50/km. De korting voor de gemeenten die ons ondersteunen en waarmee we een samenwerkingsovereenkomst hebben blijft geldig. Voor ritten van meer dan 50 kilometer wordt vanaf de 51e kilometer de prijs officieel € 1,5. 
Ritten kan je zoals steeds rechtstreeks aanvragen bij onze dienst DAV op het nummer 02/270.94.36 of via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Praktisch

Een rit aanvragen doe je telefonisch op het nummer 02/270.94.36 of via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tijdens de week is er telefoonpermanentie tussen 9u en 12u en tussen 13u en 16u. Buiten deze uren kan je een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.
Ritten worden minimum 24 uur op voorhand aangevraagd. Hoe sneller de aanvraag gebeurt, hoe groter de kans dat de rit ook effectief kan doorgaan. Niet-rolstoelgebruikers kunnen maximum 3 weken op voorhand vervoer aanvragen.  Vragen waaraan wij zelf niet tegemoet kunnen komen, verwijzen we door naar de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer.
Heb je nood aan ondersteuning op verplaatsing, vraag dan naar onze Mobiele Assistentie en Begeleiding (MaBe)

 

Kostprijs

Klanten betalen hun rit per persoon, ook wanneer meerdere personen tegelijkertijd vervoerd worden. Voor één assistent of begeleider van de klant is het vervoer gratis.Enkel de kilometers die de klant effectief in het voertuig doorbrengt worden aangerekend.

Een rolstoelgebruiker betaalt € 2 startgeld per rit, plus € 0,50 per km voor de eerste 50 km. Vanaf de 51e kilometer betaalt de rolstoelgebruiker € 1,50 per kilometer.
Een niet-rolstoelgebruiker betaalt € 2 startgeld per rit, plus € 0,66 per km voor voor de eerste 25 kilometer. Vanaf de 26e kilometer komt daar voor niet-rolstoelgebruikers nog € 0,25 per km bij.
Inwoners van gemeenten die de dienst financieel ondersteunen krijgen hierop een korting van € 0,10 per km.

 

Vragen over de dienst Aangepast Vervoer?
Met vragen kan je terecht op de dispatch van de dienst (02/270.94.36 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Adres: Grimbergsesteenweg 40, 1850 Grimbergen

 

DAV staat steeds voor je klaar!

"Reeds meer dan 15 jaar maak ik voor al mijn verplaatsingen gebruik van de Dienst Aangepast Vervoer. Vandaag wil ik alle medewerkers een dikke pluim geven voor de jarenlange samenwerking. Steeds opnieuw staan de chauffeurs klaar met de glimlach. Ze helpen mij bij het binnen- en buitengaan van het gebouw en nemen steeds de tijd om me veilig op mijn bestemming te brengen."  

Katrien Poppe
De Streekkrant, december 2015

Aanstaande evenementen

Er zijn geen komende evenementen

Laatste Nieuws

 

Vind ons op Facebook