Activiteiten in de kijker

Activiteitenverslag 2017 02 mei 2018

In dit activiteitenverslag 2017 vindt u met tekst en beeld een overzicht van de werking van Eigen Thuis en een blik op de diversiteit van activiteiten die door de medewerkers van Eigen Thuis of vrijwilligers worden georganiseerd.

Veel leesplezier!

Voorwoord door onze voorzitter Kurt Waeben.

In 2017 deed de PersoonsVolgende Financiering (PVF) haar intrede. Op basis van de ingeschaalde zorg en de permanentienoden krijgen de gebruikers van de woonvoorziening hun budgetten toegekend.

Door de financieringswijziging krijgt Eigen Thuis de mogelijkheid om nieuwe initiatieven uit te bouwen. In september 2017 startten we met een nieuw aanbod Dagondersteuning, beschikbaar zowel voor externe gebruikers als gebruikers van de woonvoorziening.

Door de PVF zien we ook een stijging van de vraag naar contracten voor vervoer van personen met een (tijdelijke) beperking en de Mobiele Assistentie en Begeleiding (MaBe).

Naast de vele kinderziektes die we de door de wijzigingen naar de PVF ervaren geeft deze evolutie ons ook heel wat nieuwe mogelijkheden. Hierdoor kunnen we als Eigen Thuis een meer divers aanbod bieden en een antwoord geven op de vele vragen die ons bereiken.

We beschikken over een sterk team die de dagdagelijkse zorgen aan de bewoners in de woonvoorziening verzekeren en kwaliteitsvolle vervoersritten voor personen met mobiliteitsproblemen organiseren. Daarnaast is een competente bestuursploeg uitgebouwd die actief aan de toekomst van Eigen Thuis in het vernieuwde zorglandschap werkt.

In dit activiteitenverslag vindt u met tekst en beeld een overzicht van de werking van Eigen Thuis en een blik op de diversiteit van activiteiten die door de medewerkers van Eigen Thuis of vrijwilligers worden georganiseerd.

Veel leesplezier!

Maart 2018
Kurt Waeben , voorzitter

  •  

Aanstaande Evenementen

    Er zijn geen komende evenementen

 

 

Vind ons op Facebook